Wednesday, February 19, 2014

Lawatan penandaarasan PPDa ke SKKW & SKJH

Bagai orang mengantuk disorongkan bantal, tiba-tiba teringat En. Ishak bin Noh; GB SK Methodist Sg. Pelek (SKMSP) yang ada menerlefon saya minggu lepas ingin membuat lawatan ke SKKW hari ini. Setelah saya mendapat kepastian daripada En. Ishak bahawa lawatan mereka jadi, tanpa berlengah saya terus menghubungi GB SKKW mohon untuk turut sama. Alhamdulillah perancangan adhoc ini disambut baik oleh keempat-empat guru Bimbingan & Kaunseling SKTPP.
   Pada sebelah tengah hari, saya bergerak ke SKKW bersama 9 orang guru SKTPP. Manakala rombongan SK Methodist adalah seramai 9 orang. Terima kasih Pn. Ana Liza bt. Zainuddin yang sudi menerima kehadiran kami. Tak dapat dinafikan sayu hati bila mendengar lagu tema PPDa SKKW ciptaan bapa murid; En. Hafitz semasa tayangan multimedia. Saya doakan SKKW akan berjaya dengan cemerlang dalam pertandingan Bilik Sumber PPDa peringkat kebangsaan 2014 nanti.
   Selesai melawat SKKW, rombongan SKTPP menurut rombongan SKMSP meneruskan lawatan ke SK Jenderam Hilir yang telah memenangi Tempat Ketiga Pertandingan Laluan PPDa peringkat Negeri Selangor tahun 2013 yang lepas. Terima kasih Ustaz Azami atas layanan yang sangat baik yang diberi. 
   Dengan lawatan benchmarking ini, adalah diharapkan agar guru-guru SKTPP beroleh gambaran dan maklumat yang lebih jelas tentang program PPDa ini. Insya Allah balik nanti, kita akan memulakan langkah yang seterusnya dalam memantapkan program PPDa SKTPP yang sudah bertapak sejak tahun lepas lagi. Persediaan termasuklah untuk memberi persaingan dalam pertandingan yang akan diadakan oleh PPD dan JPN Selangor nanti. Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Semoga misi kita ini berjaya....

Ucapan GB baharu SKKW - Pn. Ana Liza
 En. Ishak Noh
Terima kasih dan Selamat Berjaya buat SKKW
Pengacara yang mantap
Bersama Skuad PPDa SKKW
Bersama GB SKKW dan SKMSP
Bersama rombongan SKTPP
Mengabadi sejarah
Di Bilik Mesyuarat SKJH
 Ucapan GB SKJH - Ustaz Mohd. Azami
Tahniah dan terima kasih semua

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...