Wednesday, December 9, 2009

Cuti-cuti 1 Malaysia


Gambar Edy di R&R Bukit Merah. Baru tau pasal 8 nilai 1 Malaysia ni. Tapi boleh ke meritokrasi dan pendidikan dikategorikan sebagai nilai? Macam pelik aje. Sepanjang saya mengajar Moral yang mengandungi nilai-nilai murni tu, tak pernah pula saya mengajar dua nilai ini.....

5 comments:

  1. Nilai iku selera memasing..nilai nasi tamboh..

    ReplyDelete
  2. haah la mcm tak betol ler pulak....

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
    klik disini.

    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

    ReplyDelete
  4. Tq Bujang Susah. Memang sangat berguna tips dan info itu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...