Tuesday, November 10, 2009

Buat Soh Meng Choon

Melalui KK PPGB 5A UPSI, saya dapat tau ada kawan lama saya; Soh Meng Choon dalam group mereka. Tadi dapat borak dengan dia melalui telefon. Dia sekarang GB di Muar. Katanya walaupun dia dah tengok gambar-gambar saya dalam blog, dia masih tak dapat ingat saya. Dengan gambar-gambar yang saya paparkan di sini, diharap Meng Choon dapat refresh balik kenangan bersama semasa kita di Maktab Perguruan Kuantan 1982-1984 dulu.Tahniah atas kejayaan first class U tu. Semoga kita dapat berjumpa satu masa nanti.


 Kumpulan 1 C 1982. Saya berdiri barisan tengah dari kiri no. 3 manakala Meng Choon berdiri barisan tengah dari kiri no. 7
 
Kumpulan 3 C 1984. Barisan tengah no. 5 Meng Choon, no. 10 saya.
 
Dalam kelas Tahun 1 Kumpulan 1C. Di mana saya? Jumpa tak? Ni gambar baru masuk third intake tak kena ragging, so betul-betul fresh budak sekolah.

Di bawah ini adalah beberapa gambar kawan-kawan baik saya semasa di MPK. Di manakah kalian?


 Rosila Mokri


 Manisah Mokhtar
 
 Rosmawati Abd. Samad

 
 Salbiah

 
 Siti Jauyah Salim

6 comments:

 1. aku kuar tahun 1982...mppknp...pasir panjang, meng cun...kau kena nengok gambar ni ma..

  ReplyDelete
 2. Mppknp tu apa ya? Hi Meng Choon, U tengok ke tidak gambar-gambar ni? Penat I belajar scan. Kalau U dah baca, komen le sikit. Kalau tak tau nak komen, tanyalah kat Kembara kelana tu...

  ReplyDelete
 3. gmbr last tu, masa ibu sekolah ke kat maktab?

  ReplyDelete
 4. Tu semua gambar masa ibu kat Maktab. Bila-bila nanti, nak bubuh gambar kat sekolah pulak. Boleh mengimbau zaman 70an.

  ReplyDelete
 5. Semalam Meng Choon bagi msg kat saya. Dia kata dia dah tengok gambar saya tapi tak tau nak post a comment, asyik cannot be process. Saya pun tak tau nak tolong macamana. Yang penting Meng Choon dah ingat saya. Bila ya kita boleh jumpa? Miss U very much.

  ReplyDelete
 6. saya la kawan baik...rosila mokri..
  ni no hp saya..019-7806018
  Aida call la saya....

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...